Σύνδεση
Πρόσφατα Θέματα
Παρόντες χρήστες
63 χρήστες είναι συνδεδεμένοι αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 63 επισκέπτες :: 1 μηχανή αναζήτησηςΚανένας
Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 400, στις Τρι 22 Οκτ 2024, 21:40
ΓΙΑΝΝΗΣ Π. ΚΑΨΗΣ
Radical30 World :: Περιεχόμενα :: κλικ > Το Blog/Forum Radical World - Περιεχόμενα :: ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΠΑIΔΕΙΑ :: Προσωπικότητες
Σελίδα 1 από 1
ΓΙΑΝΝΗΣ Π. ΚΑΨΗΣ
Ο δημοσιογράφος, ο πολιτικός, ο συγγραφέας, ο διανοούμενος.
Αποσπάσματα από το βιβλίο του «Το Τελευταίο Σταυροδρόμι»
(Εκδόσεις ‘’Νέα Σύνορα’’ – Α.Α. Λιβάνη – Αθήνα 1996)
Ξεκινώ από τον επίλογο:
«Είπεν ο λαός μου: το δίκαιο που μου δίδαξαν έπραξα και ιδού αιώνες απόκαμα ν’ απαντέχω γυμνός έξω από την κλειστή θύρα της αυλής των προβάτων...
…Μήνες τριάντα τρεις και πλέον βάστηξε το Κακό. Που τη θύρα χτυπούσανε ν’ ανοίξουνε της αυλής των προβάτων. Και φωνή προβάτου δεν ακούστηκε παρεχτός επάνω στο μαχαίρι…»
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ, ‘’Η Αυλή των Προβάτων’’
«…εξόριστε Ποιητή, στον αιώνα σου, λέγε, τι βλέπεις;
...Βλέπω τον παππού να μη τολμά να πει το παραμύθι της ζωής. Να σφαλούν τα μάτια, για να κρύψουν το δάκρυ της ντροπής, τα δόντια να δαγκώνουν τη γλώσσα μη κι αφηγηθεί την άρνηση της ιστορίας.
… και τον πρώτο λόγο του ο στερνός των ανθρώπων θα πει, ν’ αψηλώσουν τα χόρτα η γυναίκα στο πλάι του σαν αχτίδα του ήλιου να βγει.
…και θα λάβουν τα όνειρα εκδίκηση, και θα σπείρουνε γενεές στους αιώνες των αιώνων!»
ΟΣΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ, ‘’Προφητικόν’’
Αποσπάσματα από το βιβλίο του «Το Τελευταίο Σταυροδρόμι»
(Εκδόσεις ‘’Νέα Σύνορα’’ – Α.Α. Λιβάνη – Αθήνα 1996)
Ξεκινώ από τον επίλογο:
«Είπεν ο λαός μου: το δίκαιο που μου δίδαξαν έπραξα και ιδού αιώνες απόκαμα ν’ απαντέχω γυμνός έξω από την κλειστή θύρα της αυλής των προβάτων...
…Μήνες τριάντα τρεις και πλέον βάστηξε το Κακό. Που τη θύρα χτυπούσανε ν’ ανοίξουνε της αυλής των προβάτων. Και φωνή προβάτου δεν ακούστηκε παρεχτός επάνω στο μαχαίρι…»
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ, ‘’Η Αυλή των Προβάτων’’
«…εξόριστε Ποιητή, στον αιώνα σου, λέγε, τι βλέπεις;
...Βλέπω τον παππού να μη τολμά να πει το παραμύθι της ζωής. Να σφαλούν τα μάτια, για να κρύψουν το δάκρυ της ντροπής, τα δόντια να δαγκώνουν τη γλώσσα μη κι αφηγηθεί την άρνηση της ιστορίας.
… και τον πρώτο λόγο του ο στερνός των ανθρώπων θα πει, ν’ αψηλώσουν τα χόρτα η γυναίκα στο πλάι του σαν αχτίδα του ήλιου να βγει.
…και θα λάβουν τα όνειρα εκδίκηση, και θα σπείρουνε γενεές στους αιώνες των αιώνων!»
ΟΣΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ, ‘’Προφητικόν’’
Παρόμοια θέματα
» ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ
» Προσωπικότητες (Έλληνες & Ελληνίδες)
» ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ
» ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΗΛΙΩΚΑΣ
» ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΡΙΟΣ
» Προσωπικότητες (Έλληνες & Ελληνίδες)
» ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ
» ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΗΛΙΩΚΑΣ
» ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΡΙΟΣ
Radical30 World :: Περιεχόμενα :: κλικ > Το Blog/Forum Radical World - Περιεχόμενα :: ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΠΑIΔΕΙΑ :: Προσωπικότητες
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Κυρ 06 Μαρ 2016, 12:59 από radical30
» Forsaken-2015 ******
Δευ 22 Φεβ 2016, 10:13 από radical30
» The First Grader *******
Δευ 08 Φεβ 2016, 13:05 από radical30
» Περί των "Κοινών Αγαθών"
Παρ 05 Φεβ 2016, 02:20 από radical30
» Ο δικός μου "χιονάνθρωπος"
Τετ 03 Φεβ 2016, 06:11 από radical30