Radical30 World
Κάνετε κλικ σε μια φωτογραφία του Τίτλου ή στη λέξη Φόρουμ για να δείτε τα θέματα μας.

Εγγραφείτε στο φόρουμ, είναι εύκολο και γρήγορο

Radical30 World
Κάνετε κλικ σε μια φωτογραφία του Τίτλου ή στη λέξη Φόρουμ για να δείτε τα θέματα μας.
Radical30 World
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Σύνδεση

Έχω ξεχάσει τον κωδικό μου

Πρόσφατα Θέματα
» 5 Μαρτίου 1943: Η μεγαλύτερη νίκη της Αντίστασης.
Περί Δικαιοσύνης EmptyΚυρ 06 Μαρ 2016, 12:59 από radical30

» Forsaken-2015 ******
Περί Δικαιοσύνης EmptyΔευ 22 Φεβ 2016, 10:13 από radical30

» The First Grader *******
Περί Δικαιοσύνης EmptyΔευ 08 Φεβ 2016, 13:05 από radical30

» Περί των "Κοινών Αγαθών"
Περί Δικαιοσύνης EmptyΠαρ 05 Φεβ 2016, 02:20 από radical30

» Ο δικός μου "χιονάνθρωπος"
Περί Δικαιοσύνης EmptyΤετ 03 Φεβ 2016, 06:11 από radical30

» Δημήτρης Βαρδαβάς
Περί Δικαιοσύνης EmptyΤετ 03 Φεβ 2016, 04:52 από radical30

» Η "Νονά"
Περί Δικαιοσύνης EmptyΣαβ 23 Ιαν 2016, 06:11 από radical30

Νοέμβριος 2024
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Ημερολόγιο Ημερολόγιο

Ψηφοφορία
Τροφοδοσία RSS


Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 


Παρόντες χρήστες
119 χρήστες είναι συνδεδεμένοι αυτήν την στιγμή:: 0 μέλη, 0 μη ορατοί και 119 επισκέπτες :: 1 μηχανή αναζήτησης

Κανένας

Περισσότεροι χρήστες υπό σύνδεση 400, στις Τρι 22 Οκτ 2024, 21:40

Περί Δικαιοσύνης

Πήγαινε κάτω

Περί Δικαιοσύνης Empty Περί Δικαιοσύνης

Δημοσίευση  radical30 Παρ 08 Αυγ 2014, 15:37

Μύθος ή πραγματικότητα;

Από μόνη της  η πρόθεση να αναφερθεί κανείς, σε ένα θέμα, μιαν έννοια, ένα ιδανικό, όπως η Δικαιοσύνη, είναι  ένα έργο βαρύ κι ασήκωτο. Και γίνεται ακόμη βαρύτερο, αν είσαι κάποιος επώνυμος, αφού τα λόγια σου θα μετρηθούν πολύ πιο αυστηρά. Χωρίς αυτό το βάρος στους ώμους μου και με τη σιγουριά ότι οι σκέψεις μου θα φθάσουν σε επιλεγμένους, από εμένα τον ίδιο, αναγνώστες, θα το τολμήσω.  

Θα ισχυριστώ, με το ξεκίνημα, ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερο αγαθό στη ζωή των ανθρώπων. Νόμος και Τάξη, Ισότητα Ευκαιριών, Παιδεία, Υγεία,  αποτελούν βασικά στοιχεία κάθε σύγχρονης κοινωνίας. Χωρίς Δικαιοσύνη όμως, όλα αυτά τα Ιδεώδη, παραμένουν έννοιες κενές περιεχομένου. Απλά εργαλεία στα χέρια των ισχυρών, που κόβουν και ράβουν κατά το δοκούν. Αποτέλεσμα; Η διαφθορά και η κατάχρηση εξουσίας, σε βάρος του μεγαλύτερου ποσοστού της κάθε κοινωνίας  πολιτών. Μια ζούγκλα της ασφάλτου. Δηλαδή,  ότι χειρότερο…

Λέγεται, έτσι διδάχθηκα, ότι « η Δικαιοσύνη (πρέπει να) είναι τυφλή». Και είχα αναρωτηθεί αφελώς, σαν νεαρός τότε μαθητής: «Μα είναι δυνατόν; Πως θα βρεθεί τότε η Αλήθεια»;

Η απάντηση που πήρα από τον αξέχαστο δάσκαλό μου, Νίκο Σηφάκη, ήταν σαφής:

«Τυφλή, με την έννοια ότι δεν κάνει διακρίσεις, δεν ξεχωρίζει πλούσιους ή πτωχούς, μορφωμένους ή αγράμματους, αστούς ή χωρικούς, εθνικόφρονες ή αριστερούς, ούτε λευκούς ή έγχρωμους και θρησκευόμενους ή όχι. Το δίκαιο την αφορά, αυτό ερευνά και καταδικάζει την αδικία. Όποιον την διέπραξε, χωρίς προκατάληψη και αλληθωρίσματα».

Σήμερα, που ασχολούμαι για τελευταία φορά με αυτό το τεράστιο θέμα, είμαι ήδη 84 ετών. Και αναρωτιέμαι ξανά, αλλά καθόλου αφελώς, τούτη τη φορά:

«Μα είναι έτσι η Δικαιοσύνη; Τόσο λάθος είχε ο Σηφάκης αλλά κι εγώ που τον πίστεψα;  Ήταν τότε έτσι αλλά με τον καιρό άλλαξε; Μήπως ήταν πάντα στραβή κι αλλήθωρη; Μήπως η έννοια Δικαιοσύνη, ήταν πάντα και είναι ακόμη, λέξη κενή περιεχομένου, ανύπαρκτη»;

Σηκώνω τα χέρια ψηλά και σταματώ αυτό το γεροντικό μου παραλήρημα. Αρκετά σας κούρασα.

Από εδώ και πέρα, θα αναδημοσιεύω ΕΔΩ κάθε θέμα που θα αποδεικνύει αφ' εαυτού, τον τρόπο που ασκείται στη χώρα μας ο θεσμός της Δικαοσύνης. Και τα συμπεράσματα θα είναι δυστυχώς καταδικαστικά και απόλυτα εξοργιστικά. Τι να κάνουμε; Είχαμε την ατυχία να γεννηθούμε στην Πειραιά (1930) και επομένως "φορτωθήκαμε" με την κατάρα της "ελληνικής ιθαγένειας", της ιδιότητας του "ορθόδοξου χριατιανού" και του έλληνα "πολίτη". Άντε να γλυτώσεις μετά...

@Radival30
---------------


Τον Ιούνιο υπάρχουν ειδήσεις...

Στη λίστα Λαγκάρντ, ο ιδιοκτήτης της βίλας που έκρυβε το λευκό θάνατο. Στέλεχος της Δίωξης Ναρκωτικών μάς είπε, ότι η υπόθεση έχει πολύ μεγαλύτερο βάθος από αυτό που έχει φανεί ώς τώρα και οι διαστάσεις της στη μεταφορά τόνων ηρωίνης στην Ευρώπη θα φανούν στο άμεσο μέλλον

Πιάσαμε τη μεγαλύτερη ποσότητα ηρωίνης που βρέθηκε ποτέ σε ευρωπαϊκό έδαφος... Ρεκόρ... Μας έρχεται «καθαρός» και ο ρέκορντμαν φυγοδικίας Σταύρος Κοσκωτάς... Μετά 26 χρόνια...  

«Στην υπηρεσία μας περιήλθαν πληροφορίες από αλλοδαπές αρχές δίωξης ναρκωτικών για εισαγωγή, κατοχή, συσκευασία και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών και συγκεκριμένα ηρωίνης προερχόμενη από ασιατικές χώρες (Ιράν-Ιράκ, Αφγανιστάν) με προορισμό ευρωπαϊκές χώρες μέσω Ελλάδας με containers τα οποία εξωτερικά γράφουν "ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ ΡΥΖΙ ΑΠΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ". Κατά τις πληροφορίες αυτές, άτομα τουρκικής καταγωγής που έχουν λάβει βελγική υπηκοότητα σε συνεργασία με Ελληνες που διαμένουν σε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ οικία στη Φιλοθέη στην οποία αποκρύπτουν μεγάλες ποσότητες ηρωίνης...»

Η περικοπή αυτή αναφέρεται σε επίσημο έγγραφο του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά και δεν αφήνει καμία αμφιβολία για το ότι η αμερικανική DEA (Αμερικανική υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών) (βρίσκεται πίσω και από αυτό το ρεκόρ που έκαναν οι ελληνικές αρχές πιάνοντας 1,1 τόνο ηρωίνης, τη μεγαλύτερη ποσότητα που πιάστηκε ποτέ σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Το ζεύγος Γιαννουσάκη-Σταματιάδη που προφυλακίστηκε έχει ιστορία. Ο πατέρας Γιαννουσάκης που έκανε δουλειές με γνωστά καλλιτεχνικά ονόματα της χώρας, δολοφονήθηκε από μπράβο της νύχτας... Το όνομα του Ν. Σταματιάδη, πατέρα της εν διαστάσει συζύγου του Γιαννουσάκη, βρίσκεται στη λίστα Λαγκάρντ, η οποία δεν φαίνεται να «χτίστηκε» με ονόματα που τα μάζεψε κάποιος στην τύχη...

Ο συνήγορός τους, Σάκης Κεχαγιόγλου, επιβεβαίωσε με δήλωσή του στην «Κ.Ε.» ότι υπάρχει ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ περίπου 3 εκατομμυρίων ευρώ στη λίστα Λαγκάρντ, εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί οι 3 από τους 6 κατηγορουμένους δεν προφυλακίστηκαν και πρόσθεσε ότι οι άλλοις τρεις (ζεύγος και ο σημερινός σύντροφος της Σταματιάδη, επιχειρηματίας Μιχάλενας) προφυλακίστηκαν και γιατί η ποσότητα ναρκωτικών είναι πολύ μεγάλη και γιατί στο στάδιο αυτό αρκούν στη Δικαιοσύνη και απλές ενδείξεις....


Η σύλληψη των Ελλήνων της βίλας και των 5-6 Τούρκων συνεργατών-διακινητών, που έμεναν στον... Αστέρα της Βουλιαγμένης, συμπίπτει με την... ιστορική επάνοδο στην Ελλάδα ενός φυγάδα που είχε γίνει διάσημος το 1988-1989.

Ο επανερχόμενος, πρώην φυγάς και νυν απόλυτα νόμιμος, είναι ο Σταύρος Κοσκωτάς, αδελφός του Γιώργου Κοσκωτά.

Διάσημος για το όνομά του αλλά και τη μυθιστορηματική εξαφάνισή του. Τα ρεπορτάζ τότε ανέφεραν ότι πιθανόν είχε καταφύγει στην... Κολομβία όπου μεσουρανούσε και ήταν αφεντικό ολόκληρων περιοχών ο, εκτός νόμου, βαρόνος των ναρκωτικών Πάμπλο Εσκομπάρ. Τότε ο Εσκομπάρ είχε φτάσει στο σημείο να διεκδικεί ημιεπίσημα θέση στην... πολιτική σκηνή της Κολομβίας, της οποίας έλεγε ότι θα σβήσει τα χρέη με το εμπόριο κοκαΐνης!!!

Οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι που έβλεπαν τις πιάτσες γεμάτες λευκό θάνατο, δεν συμφωνούσαν με τα σχέδια του Κολομβιανού...

Πλούσιο βιογραφικό

Ο Σταύρος Κοσκωτάς είχε κατηγορηθεί ως συνεργός του αδελφού του, ήταν αντιπρόεδρος στις παντοειδείς τραπεζικές, εκδοτικές και αθλητικές επιχειρήσεις αυτού και εξαφανίστηκε.

Ποτέ δεν επιβεβαιώθηκε ότι πήγε στην Κολομβία... Τώρα γυρίζει ελεύθερος και με τα αδικήματα παραγεγραμμένα.

«Σε 10 ημέρες θα είναι ελεύθερος στην Ελλάδα. Ολοκλήρωσα τη διαδικασία παραγραφής των κατηγοριών εναντίον του και πια είναι ελεύθερος», μας είπε ο συνήγορός του, Τάκης Μιχαλόλιας.

«Ε»: Πού κρυβόταν σχεδόν 30 χρόνια;

ΜΙΧ. «Δεν το ξέρω. Θα τον ρωτήσετε σε 10 ημέρες».


«Ε»: Είχε καταφύγει στην Κολομβία, όπως είχε γραφεί τότε;

ΜΙΧ. «Δεν το ξέρω και δεν προέκυψε από κάποιο στοιχείο...»

Παρακολουθώντας το ημερολόγιο των πολιτικών εξελίξεων αλλά και το συσχετισμό τους με τη διακίνηση ναρκωτικών από το κολομβιανό καρτέλ, θυμηθήκαμε τα ρεπορτάζ για την εξαφάνιση του Σταύρου Κοσκωτά στην Κολομβία και έτσι φτάσαμε στον κ. Μιχαλόλια, ο οποίος μας αποκάλυψε ότι μόλις τώρα παίρνει το «ελευθέρας» για την επιστροφή στην Ελλάδα, όπου δραστηριοποιείται και ο αδελφός του Γιώργος μετά την αποφυλάκισή του.

Στο προσκήνιο Ελλάδα και DEA

Η «Κ.Ε.» είχε από την πρώτη στιγμή επισημάνει τόσο το ρεκόρ και τις δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας, ότι στόχος είναι οι μεγαλέμποροι ναρκωτικών και όχι οι χρήστες, όσο και την παρουσία στην αμερικανική δίωξη ναρκωτικών του Γιάννη Ραχωβίτσα, πρώην επικεφαλής της Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομίας.

Ακριβώς αυτή η εμπλοκή του πρώην υπαρχηγού της ΕΛΑΣ και η αναφορά του εγγράφου κατευθείαν στην αμερικανική DEA επαναφέρει στο προσκήνιο την Ελλάδα και Ελληνες πολίτες στον παλαιότερο «ρόλο» που αναδείχθηκε με τις περίφημες ποσότητες τόνων κοκαΐνης που έφταναν στη Δύση από την Κολομβία μέσω Ελλάδας...

Και τότε πρωταγωνιστούσε όχι μόνο η DEA αλλά και η αμερικανική κυβέρνηση με ιδιαίτερη στόχευση. Τότε στην Ελλάδα τις μεγάλες επιτυχίες στις οποίες θα αναφερθούμε πιο κάτω, υλοποίησε η Δίωξη Ναρκωτικών υπό τον κ. Ραχωβίτσα σε επίσημη συνεργασία με την DEA.

Στην έρευνα για τη μεγάλη υπόθεση της Φιλοθέης και την πρωτοφανή αποθήκευση τεράστιων ποσοτήτων ηρωίνης σε χώρο υπεράνω υποψίας, στέλεχος της Δίωξης Ναρκωτικών μάς είπε ότι η υπόθεση έχει πολύ μεγαλύτερο βάθος από αυτό που έχει φανεί ώς τώρα και οι διαστάσεις της στη μεταφορά τόνων ηρωίνης στην Ευρώπη θα φανούν στο άμεσο μέλλον.

Οι δρόμοι των ναρκωτικών προς τη μεγάλη ΑΓΟΡΑ της Δυτικής Ευρώπης και από εκεί των ΗΠΑ περνούν από την Ελλάδα, την Ισπανία και την Ιταλία. Η Ελλάδα είναι η πρώτη πύλη από την πλευρά της Ασίας και στη μεταφορά ηρωίνης.

Η κοκαΐνη που προέρχεται κυρίως από τη Νότια Αμερική, έχει πρώτες πύλες εισόδου την Ισπανία και την Ελλάδα. Η συνεργασία Ισπανών και Ελλήνων επιχειρηματιών με το διαβόητο κολομβιανό καρτέλ κοκαΐνης είχε θέσει σε συναγερμό τις κυβερνήσεις της Δυτικής Ευρώπης καθώς οι δύο χώρες (Ελλάδα-Ισπανία) είχαν αντικαταστήσει τη διώρυγα του Παναμά από την οποία περνούσαν τα ναρκωτικά με τη συνεργασία της ίδιας της τότε κυβέρνησης του Παναμά υπό το στρατηγό Νοριέγκα.

Προσέξτε τα γεγονότα χρονολογικά και χωρίς να τα συνδέουμε μεταξύ τους:

Από το 1987 έχουν αρχίσει στα αμερικανικά ΜΜΕ τεράστια ρεπορτάζ στα οποία κατηγορείται ο δικτάτορας του Παναμά, στρατηγός Μανουέλ Νοριέγκα, για συμμετοχή στην πλημμυρίδα ναρκωτικών προς τις ΗΠΑ και τη Δυτική Ευρώπη.

Το 1988 γίνεται πρόεδρος των ΗΠΑ ο Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος, πρώην αρχηγός της CIA.

Την ίδια χρονιά καλούνται στο Λευκό Οίκο για συμμετοχή σε «πρωινό» επιχειρηματίες από τις ΗΠΑ και όλο τον κόσμο. Ορισμένοι από αυτούς είχαν συμμετάσχει στην προεκλογική του εκστρατεία με προσφορές μέχρι 100.000 δολάρια, που ήταν το ανώτατο όριο.

Μεταξύ των προσκεκλημένων και ο Ελληνας Γιώργος Κοσκωτάς, ο οποίος από το 1984 έχει αρχίσει να γεμίζει την ελληνική αγορά με χρήματα μέσω μιας τράπεζας (Καρράς) στην οποία είχε ανέλθει στην κορυφή.

Μετά το πρωινό αυτό ο Κοσκωτάς δεν θα επέστρεφε ελεύθερος στην Ελλάδα. Κρατήθηκε για μια «φορολογική υπόθεση», μπήκε στις φυλακές του ΣΑΛΕΜ και γύρισε για να καταλήξει στις ελληνικές φυλακές...

Ουδεμία η σχέση του με ναρκωτικά. Μόνο χρήμα και εξουσία και επενδύσεις θηριώδεις (Ντέταρι κ.λπ.) στο ποδόσφαιρο.

Την επομένη χρονιά, το 1989 οι ΗΠΑ έκαναν πράξη τις επί δύο χρόνια απειλές. Εισέβαλαν στον Παναμά με πάνω από 1.000 νεκρούς συνολικά για να συλλάβουν και να δικάσουν το στρατηγό Νοριέγκα για διακίνηση ναρκωτικών και συνεργασία με τον μεγάλο εχθρό της δυτικής κοινωνίας, τον Κολομβιανό βαρόνο των ναρκωτικών Πάμπλο Εσκομπάρ.

Τα «έργα» του Εσκομπάρ

Πριν σκοτωθεί (2 Δεκέμβρη του 1993) σε επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων, ο Πάμπλο Εσκομπάρ πρόλαβε να αφήσει τα εξής (και) ελληνικού ενδιαφέροντος αποτυπώματα:

1. Εφτιαξε ένα κανονικό και πανάκριβο αντίγραφο του Παρθενώνα έξω από το Μεντεγίν της Κολομβίας το 1980-1984.

2. Ανοιξε μεγάλο «κύκλο εργασιών» σε πολλά επίπεδα με Ελληνες εφοπλιστές και μη εφοπλιστές.

3. Εφτασε το 1989 στην 7η θέση των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου στη λίστα FORBES.

4. Το 1991 «θύμωσε» με το κυνηγητό των αρχών και άρχισε να «θερίζει» αστυνομικούς και πολίτες που θεωρούσε ύποπτους συνεργασίας. Εκείνη τη χρονιά δολοφόνησε... 27.100 ανθρώπους και αυτός ο αριθμός καταγράφηκε ως στοιχείο της ταυτότητάς του στη ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ!

Ανάμεσα στα θύματά του και 10-15 Ελληνες που ήταν οι κρίκοι της μεταφοράς των ναρκωτικών από την Κολομβία μέσω Βραζιλίας ή Παναμά σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

Μετά την πτώση του Νοριέγκα, ο οποίος καταδικάστηκε σε 40 χρόνια κάθειρξης στις ΗΠΑ για διακίνηση ναρκωτικών, ο Εσκομπάρ στράφηκε σε Ελληνες και Ισπανούς για τη μεταφορά ναρκωτικών με πλοία.

Στο κατόπι του οι διωκτικές αρχές με προεξάρχουσα την αμερικανική DEA.

Στην Ισπανία, την Ιταλία και την Ελλάδα άρχισαν να αποκαλύπτονται τοπικοί «Εσκομπάρ».

Στην Ισπανία ο επιχειρηματίας (μακαρίτης σήμερα) Χεσούς Χιλ έγινε δήμαρχος στο θέρετρο της Μαγιόρκα και με τα κεφάλαια των ναρκωτικών έχτισε την «Ατλέτικο Μαδρίτης». Στη βορειοδυτική Λα Κορούνια επίσης τα κυκλώματα επένδυσαν σε ποδόσφαιρο και ακίνητα.

Στην Ιταλία η περιοχή της Νάπολι προσέλκυσε μέχρι και τον Μαραντόνα, την εποχή των μεγάλων φορτίων ναρκωτικών και ο διάσημος παίκτης έγινε το σύμβολο του δόγματος «χρήμα-σπέρμα»... Το αίμα έρρεε στους δρόμους της Νάπολι...

Στην Ελλάδα η Δίωξη Ναρκωτικών με επικεφαλής εκείνα τα χρόνια τους Ραχωβίτσα-Αγγελάκο και σε συνεργασία με την DEA άφηνε την κοινή γνώμη με το στόμα ανοιχτό συλλαμβάνοντας ηχηρά ονόματα εφοπλιστών. Στα πλοία τους τόνοι κοκαΐνης...

Στα ηχηρότερα ονόματα που πιάστηκαν ήταν οι Λαιμός, Κονδυλιός, Χαϊκάλης, Παναγόπουλος, Αγγελόπουλος και άλλοι συνεργάτες.

Αρχίζοντας από τον τελευταίο, να διευκρινίσουμε ότι δεν έχει σχέση με τη γνωστή οικογένεια Αγγελόπουλων.

Είναι ένας επιχειρηματίας που κίνησε πολύ την προσοχή από τη μεγάλη φιλοδοξία και πλεονεξία του.

Πήρε μια ομάδα της ιδιαίτερης πατρίδας του, της Πιερίας, τους Νέους Πόρους, και άρχισε μετεγγραφές αφύσικες και ακριβές. Η ομάδα κάλπαζε προς την Α' Εθνική όταν πιάστηκε το πλοίο του «Αφρικα» κοντά στην Ισπανία με 4,5 τόνους κοκαΐνης.

Σήμερα ο Αγγελόπουλος είναι καταδικασμένος σε μερικές δεκαετίες αλλά... μπαινοβγαίνει με άδειες στις φυλακές, έχει κερδίσει πάλι δικαστήρια για ακίνητα εκατομμυρίων με αιτιολογία ότι τα απέκτησε πριν πιαστεί το πλοίο του και όπου να 'ναι θα αρχίσει επιχειρηματική ζωή αθόρυβη και πλούσια, όπως αυτή που ζει σήμερα ο ξεχασμένος Γιώργος Κοσκωτάς...

Τα «υπέρβαρα» βαπόρια

Το 1998 το ελληνικών συμφερόντων πλοίο «China Breeze», για το οποίο υπήρχαν πληροφορίες ότι από το 1996 μετέφερε κοκαΐνη στην Ευρώπη, απέπλευσε από τον Πειραιά με ένα μικρό πομπό της αμερικανικής DEA

Η επιχείρηση ονομάστηκε «Οντέσα» γιατί το πλοίο είχε ουκρανικά πληρώματα. Οι Αμερικανοί παρακολουθούσαν με δορυφόρο το πλοίο και όταν ήταν σίγουροι ότι είχε φορτώσει κοκαΐνη, έκαναν μια επιχείρηση μαζί με την ελληνική Δίωξη Ναρκωτικών των Ραχωβίτσα-Αγγελάκου... Στο πλοίο υπήρχαν 4,5 τόνοι κοκαΐνης. Οι Ελληνες πλοιοκτήτες Χαϊκάλης και Κατελούζος συνελήφθησαν.

Κανείς όμως δεν μιλούσε και ο Χαϊκάλης ειρωνευόταν εξαρχής τους αστυνομικούς εμψυχώνοντας τους συλληφθέντες να μην ανοίξουν στόματα.

Μετά μερικές ημέρες ο Χαϊκάλης παρουσιάστηκε στο δικαστήριο γεμάτος μώλωπες. Οταν ρωτήθηκε τι έπαθε, είπε ότι έπεσε και χτύπησε...

Αμέσως μετά συνελήφθη ο εφοπλιστής Κονδυλιός, παντρεμένος με πασίγνωστη ηθοποιό...

Και ο εφοπλιστής κατηγορήθηκε για τόνους κοκαΐνης και καταδικάστηκε σε ισόβια...

Η επιτυχία της επιχείρησης «Οντέσα» ήταν ουσιαστικά η επιβεβαίωση των πληροφοριών που υπήρχαν για τους νέους δρόμους της κοκαΐνης.

Το 2000, το πλοίο «Σουέρτε», ελληνικών συμφερόντων (Ηλία Λαιμού), έπεσε σε παγίδα κοντά στις εκβολές του ποταμού Ορινόκου στη Βραζιλία. Οι διώκτες του DEA-ελληνική Δίωξη Ναρκωτικών, άργησαν λίγο και 8,5 τόνοι κοκαΐνης βρέθηκαν στη θάλασσα. Ο εφοπλιστής Ηλίας Λαιμός συνελήφθη και καταδικάστηκε.

Το 2001, το πλοίο «Σατούρν», ελληνικών συμφερόντων, ξεφόρτωσε στις Αζόρες 1.300 κιλά κοκαΐνης και 200 κιλά στην Πρέβεζα. Το δεύτερο τμήμα του φορτίου ήταν αμοιβή του πληρώματος για τη μεταφορά της κοκαΐνης. Στη Βιέννη συνελήφθη ο Κώστας Βαλιάνος ως εγκέφαλος της επιχείρησης «μεταφορά» και στην Πρέβεζα ο ξενοδόχος στου οποίου το ξενοδοχείο είχαν κρύψει την κοκαΐνη-αμοιβή.

Κατά τις πληροφορίες, μετά το φορτίο αυτό αναδείχθηκε στην Ηπειρο μεγάλος επιχειρηματίας σε άλλες νόμιμες επιχειρήσεις...

Τον Μάιο του 2002, ο γαλλικός στόλος άνοιξε πυρ εναντίον του ελληνικού πλοίου «Γουίνερ», ιδιοκτησίας Αριστείδη Κοτσορέ και Κωνσταντίνου Σεϊντή, όταν αρνήθηκε να σταματήσει για έλεγχο. Το πλοίο είχε φορτώσει κοκαΐνη από μικρά αλιευτικά 200 μίλια ανοιχτά της Κούβας. Κατευθύνθηκε προς τη Σενεγάλη και εγκλωβίστηκε από τα γαλλικά πλοία.

Το κύκλωμα είχε την κοκαΐνη σε σιδερένια κιβώτια κάτω από τις βάρκες με ειδικό μηχανισμό ώστε να μπορούν εύκολα να τα πετάξουν στη θάλασσα. Οταν οι Γάλλοι κομάντος ανέβηκαν στο πλοίο, τα κιβώτια με την κοκαΐνη είχαν ριχτεί στη θάλασσα. Ενα από αυτά όμως δεν βυθίστηκε. Το πλοίο μετέφερε 2,5 τόνους ναρκωτικά.

Το 2003, το πλοίο «Ιρένε» πιάστηκε με ναρκωτικά κοντά στα Κανάρια νησιά. Μετέφερε κοκαΐνη από τη Λατινική Αμερική για να την παραλάβουν αλιευτικά με προορισμό τις ισπανικές ακτές.

Στις 9 Μαΐου 2004, βρετανικά πολεμικά πλοία εγκλώβισαν ανοιχτά της Γαλικίας το ελληνόκτητο πλοίο «Cork». Οι Βρετανοί με μια επιχείρηση με ελικόπτερα και κομάντος ανέβηκαν στο πλοίο, όπου βρήκαν 3,6 τόνους κοκαΐνης. Συνελήφθησαν ο πλοιοκτήτης Γιώργος Παναγόπουλος και επτά μέλη του πληρώματος.

Το «Cork» ήταν μετασκευασμένη τορπιλάκατος! Οι ελληνικές αρχές προσπάθησαν να το παρακολουθήσουν από το 1995, αλλά τότε είχε άλλο όνομα και στην πορεία έχασαν τα ίχνη του αφού άλλαξε εντελώς και μορφή και όνομα...


ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΤΑΣΚΑΣ

Εφημ. Ελευθεροτυπία
Ιούνιος 2014


======================================================


Λίστα Λαγκάρντ


Το ΣΔΟΕ έχει δώσει 266 εντολές ελέγχου για τη λίστα Λαγκάρντ και ο ειδικός γραμματέας του Στ. Στασινόπουλος, που ενημερώνει την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, εκτιμά ότι οι 155 από αυτούς θα έχουν αποτέλεσμα εντός μηνός.

Ωστόσο ο Στ. Στασινόπουλος απέδωσε την καθυστέρηση του ΣΔΟΕ στο γεγονός ότι το καλοκαίρι τα στελέχη του συμμετείχαν σε μηνιαίο σεμινάριο, που είχε ως αποτέλεσμα να ξεκινήσει ο έλεγχος μετά το καλοκαίρι, ενώ έπρεπε να ασχοληθεί και με την απόδοση του ΦΠΑ. «Εκτός αυτών το ΣΔΟΕ καλείται να αντιμετωπίσει και την επικαιρότητα. Ξαφνικά σκάνε πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά θέματα. Κληθήκαμε να ελέγξουμε πολιτικό κόμμα, επιδοτήσεις και επιχορηγήσεις», υποστήριξε.

Ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ ανέφερε ότι από τα περίπου 1.700 ονόματα, τα 919 δεν εμφανίζουν υπόλοιπο στους λογαριασμούς τους, ενώ άλλοι καταθέτες φαίνεται να καλύπτουν τις καταθέσεις τους από τις φορολογικές τους δηλώσεις.

Επισημαίνεται ότι ο Στ. Στασινόπουλος ενημέρωσε πως η λίστα Λιχτενστάιν έχει μπει στο αρχείο από το 2011 και είναι θέμα του εισαγγελέα αν θα ξεκινήσει επανέλεγχος. Τα 54.000 εμβάσματα προς το εξωτερικό τα ελέγχει ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρης.

«Επί 15 μήνες και 10 μέρες από τότε που πήρατε την λίστα δεν έχετε πραγματοποιήσει ελέγχους παρά μόνο σε 3 ανθρώπους», επεσήμανε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ η βουλευτής Ζ. Κωνσταντοπούλου και πρόσθεσε «είναι απαράδεκτο, αδιανόητο, υποδηλώνει έλλειψη βουλήσεως να ελέγξετε».

Όπως είπε ο Στ. Στασινόπουλος, για πρώτη φορά το ΣΔΟΕ έκανε τόσους ελέγχους και άνοιγμα λογαριασμών για μια μόνο υπόθεση, καθώς για τη συγκέντρωση των στοιχείων χρειάστηκαν έξι μήνες και έπρεπε να διασταυρωθούν στοιχεία πάνω από 1.700 άτομα.

Πρόσθεσε ακόμη ότι τα στοιχεία που έστελναν οι τράπεζες ήταν συνολικά και όχι κατ’ άτομο και «ο εφοριακός δεν μπορούσε να τα επεξεργαστεί και έπρεπε να υιοθετήσουμε άλλες μεθόδους. Τακτοποιήσαμε τα στοιχεία που μας έστελναν οι τράπεζες διαχωρίζοντάς τα ανά καταθέτη.

Δώσαμε λύσεις και το διαπιστώνει κανείς από το πόρισμα που παραδώσαμε στην επιτροπή της Βουλής».«Έπρεπε να έχουμε ολοκληρώσει έως το καλοκαίρι γιατί έπρεπε να ελεγχθεί και η ΑΓΟΡΑ. Το καλοκαίρι οι ελεγκτές πέρασαν και από μηνιαίο σεμινάριο.

Ο φορολογικός έλεγχος ξεκίνησε λίγο μετά το καλοκαίρι. Έως τότε δημιουργούσαμε τη δομή πάνω στην οποία στηρίζεται ο φορολογικός έλεγχος», είπε ο Στ. Στασινόπουλος, σημειώνοντας ότι «το ΣΔΟΕ δεν είχε εμπειρία από άνοιγμα λογαριασμών.Εκτίμησε ακόμη ότι χρήματα δεν θα εισέλθουν άμεσα στο δημόσιο ταμείο καθώς «υπάρχουν άτομα με μεγάλη οικονομική επιφάνεια στη λίστα και άρα θα γίνουν προσφυγές γι’ αυτό και επιχειρούμε το πόρισμά μας να είναι πλήρως δεμένο».


ΤΑ ΝΕΑ
Φεβρουάριος 2014

=======================================


Αλλά ας δούμε πως περιγράφεται η έννοια Δικαιοσύνη, από τη ‘’Βικιπαίδεια’’, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια.


Η θεά Αστραία της ελληνικής μυθολογίας ήταν κόρη της θεάς της δικαιοσύνης, της Θέμιδος.
Με τον όρο δικαιοσύνη χαρακτηρίζεται γενικά η ιδιότητα ή το γνώρισμα του δικαίου. Με τον ίδιο όρο, επίσης, χαρακτηρίζεται και η απονομή του ως και το σύνολο της δικαστικής εξουσίας, ή ακόμα και η εποπτεύουσα Αρχή αυτής π.χ. το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η δικαιοσύνη ως αγαθό [Επεξεργασία κώδικα]

«Η δικαιοσύνη ορίζεται ως αγαθό, που δεν στοχεύει στην ευδαιμονία όποιου την ασκεί, αλλά στον άλλον άνθρωπο. Κατά συνέπεια είναι η κρατίστη[1] των αρετών[2] γιατί δεν ασκείται για ίδιο όφελος, αλλά προς χάριν τρίτου».

«Η πιο μεγάλη και η πιο όμορφη φρόνηση είναι η κυβέρνηση της πολιτείας, δηλαδή η δικαιοσύνη.[3] Η δικαιοσύνη όμως έχει την πηγή της μέσα στην ανιδιοτέλεια και στην ελευθερία της ψυχής, που πάντα βέβαια την ενεδρεύει η ανάγκη και η νομοτέλεια.[4]»

Ο Αριστοτέλης διακρίνει τρία είδη δικαιοσύνης:

-  Την διανεμητική, που απονέμεται με βάση την αξία του ανθρώπου. Για τους δημοκρατικούς όμως, αξία αποτελεί η ελευθερία, για τους ολιγαρχικούς ο πλούτος ή η καταγωγή και για τους αριστοκρατικούς η αρετή. Το διανεμητικό δίκαιο δεν περιορίζεται στην αναγνώριση των δικαιωμάτων τους ενός ή του άλλου, όπως κάνει η ιδιωτική ηθική και η καντιανή δικαιοσύνη, αλλά συνιστά εφαρμογή, πραγματοποιήσιμη της δικαιοσύνης. Προϋποθέτει επομένως την ύπαρξη δημοσίων αρχών που πρέπει να κυριαρχούνται από την ιδέα της δικαιοσύνης και τη θέληση να την κάνουν να επικρατήσει σε κάθε περίπτωση.
- Την διορθωτική, που απονέμεται με βάση την αρχή ότι όλα τα άτομα είναι ίσα μεταξύ τους. Η άνιση μεταχείριση όμως των ίσων, είναι εξίσου άδικη της ίσης μεταχείρισης των ανίσων.
H επιείκεια, ως μέρος της πρωτογενούς πραγμάτωσης της δικαιοσύνης, καλύπτει το κενό και την έλλειψη που εμφανίζει ο νόμος[5] που δεν διακρίνεται για την πληρότητα και την ακρίβεια που παρατηρείται στο χώρο των θετικών επιστημών.

-Της αμοιβαιότητας, που οφείλεται στην ελεύθερη βούληση των μελών της κοινωνίας και είναι ιδιαίτερα σημαντική γιατί συντελεί στην ενότητά της.[6]

Διάκριση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]


Ειδικότερα ο όρος Δικαιοσύνη αναφέρεται σε διάφορους τομείς με ιδιαίτερο αντικείμενο μελέτης όπως:
Δικαιοσύνη (ηθική)
Δικαιοσύνη (διεθνής)
Δικαιοσύνη (δικονομία)
Δικαιοσύνη (δογματική) ή Θεία δικαιοσύνη
Δικαιοσύνη (νομική)
Δικαιοσύνη (φιλοσοφία)
Αρχέγονος διακαιοσύνη
Εκκλησιαστική δικαιοσύνη, η θρησκευτική που ασκούταν τον Μεσαίωνα.
Φεουδαλική δικαιοσύνη, η κοσμική που ασκούταν ομοίως τον Μεσαίωνα.
Ναυτική δικαιοσύνη
Στρατιωτική δικαιοσύνη

Επί το πλείστον όμως, με τον όρο δικαιοσύνη νοείται από τους μυθικούς χρόνους μέχρι σήμερα, η ικανοποίηση του, αποκαλούμενου γενικά, περί δικαίου αισθήματος[7].

Η δικαιοσύνη φέρεται να είναι ανεξάρτητη λειτουργία του κράτους και στη λειτουργία της δεν επιτρέπονται επεμβάσεις από οποιαδήποτε άλλη λειτουργία και δη την πολιτική ηγεσία, που ασκεί μεν την εκτελεστική λειτουργία, αλλά εποπτεύει αυτήν, διατηρώντας τα όργανά της ασυλία έναντι αυτής[8].

’’Βικιπαίδεια’’
radical30
radical30
Admin

Εγγραφή : 28/09/2009
Δημοσιεύσεις : 3499
Τόπος : Πόρτο Ράφτη
Ηλικία : 94

http://radicalrvolution-radical30.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης